670 кандидати за висше държаха онлайн изпит за университета във В.Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/9720198 www.24chasa.bg
670 кандидати за висше държаха онлайн изпит  за университета във В.Търново
СНИМКА: Архив

Великотърновският университет реализира най-успешната си изпитна сесия за тазгодишната кандидатстудентска кампания. През изминалите няколко дни 670 кандидати се явиха на проведените онлайн изпити, с което направиха първата крачка към това да станат част от голямото семейство на Великотърновския университет, съобщиха от ректората.

Чрез иновативната университетска електронна система, както и благодарение на професионализма на изпитните комисии и ангажираните квестори, които следяха за безпроблемното протичане на изпитите, бъдещите първокурсници имаха възможността лесно, бързо и от разстояние да тестват своите знания по български език, история, английски, испански, френски, немски, руски, музика и богословие. Дистанционно се проведе и проверката на говорните и комуникативни способности.

Следващата кандидатстудентска сесия ще е през юни, като заявленията се подават само по електронен път чрез системата Е-прием на адрес: https://epriem.uni-vt.bg.

От ВТУ напомнят, че продължава и акцията „Рано рани“, чрез която може да се запази място в една предпочитана специалност. Подаването на заявления става онлайн на адрес: http://zm.uni-vt.bg.

Обявените бройки за ранно записване или запазване на място са само част от капацитета на университета, уточняват от ръководството.