Огнян от Каспичан търси помощ за ремонт на първото си жилище след социалния дом

https://www.24chasa.bg/region/article/9722338 www.24chasa.bg


 Израсналият в социален дом Огнян Михайлов търси помощ за старта на новия си живот, алармират от Националното сдружение на сираците в България.

Неговият председател Слави Михайлов организира кампания за събиране на средства, с които да бъде направен ремонт на общинското жилище - боксониера, което Огнян получи от община Каспичан.

След напускането на Центъра за настаняване от семеен тип "Слънце" в Каспичан, той започна шофьорски курс в град Шумен, благодарение на помощта на добри хора, по всяка вероятност ще започне работа в БДЖ.

Огнян от Каспичан търси помощ за ремонт на първото си жилище след социалния дом

По молба на директора на Центъра, Виолета Иванова, община Каспичан предоставя общинско жилище на Огнян, ключа за което той получи на 1 април.

То обаче има нужда от сериозен ремонт, който младият мъж не може да финансира сам. До този момент по специално създадената дарителска сметка на Огнян са постъпили 1920 лева, които са няма да стигнат за ремонта - електро, ВИК, стени, под, баня, стая и кухня. По предварителен разчет ще са необходими близо 8000 лв., съобщава Слави Михайлов.

Председателят на сдружението призовава който може да помогне за събиране на средствата и да започне ремонта на жилището, за да има къде да отиде да живее Огнян след напускането му на социалния център през юни.

Мечтата на Огнян е да остане да живее в Каспичан, за да може да продължи да е близо до по-малките си брат и сестра, които да подкрепя и прибере при него след като и те напуснат социалния дом, в който са настанени.