Четирима абитуриенти от Павликени получиха подкрепа за бала си

https://www.24chasa.bg/region/article/9725014 www.24chasa.bg
Младежите получиха помощ от общината при спазване на мерките срещу COVID

Четирима социално слаби абитуриенти, които завършват средните училища СОУ „Бачо Киро“ и ПГАТ „Цанко Церковски“ в Павликени, получиха помощ за своя бал. Инициативата под егидата на кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов се провежда за поредна година в навечерието на най-щастливия ден за завършващите, припомнят от местната управа.

„Искаме да подпомогнем младежи, към които съдбата не е била благосклонна, и да ги подкрепим в този празничен ден на завършването на средното им образование“, каза при връчване на помощите инж. Емануил Манолов.

Земеделски кооперации се отзоваха на молбата на Община Павликени за помощ към абитуриенти от випуск 2021 г. Дарения направиха и редица местни фирми.

За да получат своята финансова помощ, учениците посетиха Община Павликени. Те споделиха вълненията си от последните дни в училище, както и намеренията си да продължат да учат в университет. Младите хора имат разностранни интереси и ще кандидатстват в специалности, свързани със счетоводство, психология, стопанско управление и аграрни технологии. Някои от тях със сигурност ще помагат и в семейните земеделски бизнеси.