Майка посегна на детето си във Враца и се самоуби, не изключват убийство

https://www.24chasa.bg/region/article/9726220 www.24chasa.bg

Кървава драма разтресе Враца тази вечер. Жена на 31 години и 3-годишния й син са открити потънали в кръв в жилище, което се намира в блок „Химик“ 10. Високата жилищна сграда се намира на метри от пожарната служба и е на възловия булевард „Втори юни“.

Според информация на „Конкурент“, потвърдена от прокуратурата, на кървавата гледка се натъкнали децата от предишния брак на съпруга на жертвата – 31-годишна гражданка на Словакия.

Мъжът веднага повикал бърза помощ, а медиците констатирали смъртта на жена му и установили слаби жизнени показатели на 3-годишното момче. То е било закарано първоначално във врачанската болница, откъдето е транспортирано в клиниката по спешна медицина „Пирогов“ в София.

Сигнал за семеен скандал е бил подаден в полицията във Враца часове, преди да се разиграе кървавата драма. Сутринта полицаи са проверявали информацията за скандал в жилище в блок „Химик“ 10, където беше открита мъртва 31-годишна словашка гражданка. На място обаче униформените не открили нищо притеснително.

Според окръжния прокурор на Враца Владимир Сираков, образувано е досъдебно производство по чл.115 от Наказателния кодекс за убийство. То е под надзора на държавното обвинение.

В момента текат огледи и разпити, както и задължителните за случая процесуални и следствени действия.

Не се изключват никакви версии, но според разследващи водещата е, че майката е посегнала на детето си, а след това се е самоубила