Започна разширението на детска градина "Слънце" в Слънчев бряг

https://www.24chasa.bg/region/article/9729168 www.24chasa.bg
Строителните дейности по разширението на детската градина вече започнаха

Започнаха строителните дейности по реконструкцията и разширението на ДГ „Слънце“ в Слънчев бряг. За този обект от образователната инфраструктура община Несебър кандидатства и бе одобрена за финансиране от Министерството на образованието и науката по проект “Разширение на ДГ „Слънце“ и реконструкция на покрива на съществуваща сграда в к.к. Слънчев бряг – запад, гр. Несебър, общ. Несебър“.

Предвижда се детската градина да се разшири като към съществуващата сграда се пристроят помещения, в които ще се обособят нови детска и яслена групи. Разширението ще е едноетажно и включва оформяне на нов музикален салон. Проектиран е отделен вход за новите две групи. Ще се направи и реконструкция на покрива на сградата.

Разширението е във връзка с нарасналите нужди от по- голяма база за детска градина „Слънце“ . Процесът е свързан с устойчивата тенденция за увеличаване на населението в общината, която се превръща във все по-.привлекателно място за живот за много хора - български и чуждестранни граждани. Това поражда необходимостта от строителство на нова образователна, транспортна и др. инфраструктура.