Канят богомолци в Клисурския манастир за възкресение на духа

https://www.24chasa.bg/region/article/9730716 www.24chasa.bg

След тежките дни на живеене в пандемична обстановка архимaндрит Антим, протосингел на Видинска епархия, кани гражданиите да преживеят духовната радост на Възкресение Христово с празничните богослужения в Клисурския манастир. Хората са изтощени, нужна им е вяра, казва отецът. Въпреки че няма забрана да се събират посетители на едно място той приканва гостите да носят предпазни маски и да спазават дистанция и дезинфекция.

Напомня, че този вирус е много коварен и бързо агресира, затова не бива да бъдем небрежни при първите симптоми. „Загубихме близки и приятели. Това е въпрос на имунна система и на различни придружаващи заболявания, индивидуално при всеки човек“, споделя с прискърбие архимандрит Антим.

Храмът и музеят са отворени, но жилищната сграда за гости е в ремонт и не може да остава с преспиване. Подменят се мокетите и килимите и се правят подове с керамични плочки и паркет, за да могат да се дезинфекцират заради коронавируса.

В Клисурския манастир християните могат да видят и творбите на монахините, начело с игумения Таисия. Те зографисват икони за здраве и изцеление по време на пандемията.