Трансформации в местния парламент на Пловдив - съветниците на Дани Каназирева намаляват

https://www.24chasa.bg/region/article/9732376 www.24chasa.bg
Дани Каназирева вече се изявява на парламентарната трибуна.

Желая му успех, лаконична е Дани Каназирева, с която над 10 г. бяха заедно

Дългогодишният политически партньор на настоящата депутатка от ГЕРБ Дани Каназирева - Владимир Кисьов напуска групата на "Съюз за Пловдив" и отива при ВМРО.

Да,  категорично минавам при съветниците войводи, потвърди пред 24plovdiv.bg предприемачът. На последните парламентарни избори той водеше листата на ВМРО в Пловдив-област, а неговата съратничка Дани Каназирева поведе на ГЕРБ в Пловдив-област и вече е депутат.

"Реших, че това е правилното поведение - да мина в групата на ВМРО. Мъчно ми е за "Съюз за Пловдив", защото тази партия е и моя рожба. Пуснах молба до ръководството на общинския съвет, че излизам от тази група и се присъединявам към съветниците от ВМРО", обясни предприемачът.

Така войводите в местния парламент на Пловдив се увеличават на четирима, а хората Каназирева намаляват. "Съюз за Пловдив" ще се представлява в местния законодателен орган от Евелин Парасков, актрисата Ивана Папазова, Гергана Стоянова и Владимир Темелков.

Мълвата носи, че Кисьов може да оглави и ВМРО на регионално ниво, тъй като е известен предприемач с опит в политиката и няколко мандата общински съветник. Засега той нито потвърждава, нито отрича тези слухове.

Разривът между него и Каназирева настъпи, когато се разбра, че тя повежда листата на ГЕРБ в Пловдив-област. Говори се, че в партията на Борисов я чака възходяща кариера и това се вижда по изявите й на парламентарната трибуна и в телевизионните студиа, където представя политиките на ГЕРБ.

"Отиването на Владимир Кисьов в групата на ВМРО е очаквано за нас. Месеци наред от уважение към него запазихме мълчание. Искрено му желая успех по пътя, който е избрал", лаконична бе Каназирева за доскорошния си съратник. Твърди, че в "Съюз за Пловдив"  нямало разпад. "Остава си една градска, дясна организация със свое ръководство", подчерта Каназирева.