Фалшив инкасо автомобил превозвал 13-те сирийци, задържани край Китен

https://www.24chasa.bg/region/article/9734709 www.24chasa.bg
Задържаните сирийци, превозвани в бус, брандиран с логото на фирма за инкасо.

13-те нелегални мигранти, спипани край Китен вчера следобед, са били превозвани в бус, брандиран с логото на фирма за инкасо. Установено е обаче, че микробусът не е нейна собственост, а стикерите са фалшиви и поставени нарочно, за да се избегне евентуална проверка. Фалшиви били  и регистрационните табели на превозното средство.

От пресцентъра на МВР съобщиха днес официална информация по случая. В нея се уточнява, че на 22 април, в района между моста на река Караагач и град Китен, служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ спрели за проверка микробус „Фолксваген“, управляван от 52-годишен пловдивчанин. При проверка в товарния отсек на буса граничните полицаи открили 13 мъже, незаконни имигранти - без документи, по тяхна информация сирийци. Те и шофьорът са задържани.

От районната прокуратура в Бургас заявиха, че на арестувания М.И. е  наложен арест за срок до 72 часа, като предстои внасяне в съда в Царево на искане за най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Пловдивчанинът имал съучастници, но те са неустановени към момента.

В буса е пътувало и непълнолетно момче, разпитано като свидетел по досъдебното производство.