Шеметни ритми разтърсват Пловдив, десетки гледат и снимат (снимки, видео)

https://www.24chasa.bg/region/article/9761206 www.24chasa.bg
Сцената трепери под напора на танцьорите от ансамбъл "Тракия".

Вихрени хора разтърсват центъра на Пловдив на Светли понеделник. Пред сцената до общината танцьорите и изпълнителите на ансамбъл "Тракия" пеят и играят от сърце, а десетки са се събрали и ги аплодират.

"Чудесни са. Как само подскачат", коментират граждани и снимат с телефоните. В това време двама от изпълнителите грабнаха по две танцьорки и ги завъртяха като пумпали (виж видеото).
Напети момци с геги тропат сякаш ще бутнат сцената. В това време други изпълнители подгряват отстрани, а девойки в носии си оправят грима и червилото.
"Какво по-хубаво на Великден да има такива програми", радват се пловдивчани. И си спомнят, че на миналогодишното Възкресения си седяха по домовете и не можеха да се покажат дори пред входовете.
Хубавото време напълни заведенията. По-предвидливите са заели първите маси до сцената и така хем си пият кафето, хем наблюдават горещите ритми.
След спектакъла на ансамбъл "Тракия" от 17 часа на същата сцена ще се изявява трио "Сопрано". Атрактивните Петя Вардева, Габриела Пеева и Биляна Андрончева ще извисят гласове с популярни арии.

От 18 часа пък е концертът рок група "Докторите“. Петима пловдивски лекари вече повече от 6 години свирят рок парчета, като повечето им изяви са с благотворителна цел. Съставът включва зъболекаря Емилиян Станков (вокал), медицинския физик Иван Русев (бас, вокали), доктора по лазерна техника Стоян Русев (соло китара), доктора на първа линия Иван Султанов (ритъм китара вокал) и съдовия хирург Иван Бъчваров (ударни).