Запалиха мъж на улицата в Павликени, събират средства за лечението му (Обновена)

https://www.24chasa.bg/region/article/9766489 www.24chasa.bg
В Павликени започна кампания по набиране на средства за лечението и възстановяването на пострадалия Георги КАДЪР: bTV

В Павликени събират средства за лечението на 47-годишен мъж, който бере душа с тежки изгаряния в "Пирогов". Предстои да се изяснява дали отзивчивият Георги, който дарявал кръв и помагал на всеки, е подпален умишлено, или е жертва на инцидент след запой по Великден.

В Павликени са настръхнали, защото се говори, че мъжът е залят със запалителна течност и подпален след купон, а после изоставен на тротоара в безпомощно състояние. Казват, че мъжът и преди е бил обект на гаври и подигравки от хора от компанията. От избухналите пламъци самият подпалвач - на 62 години, е пострадал. Той също е откаран в "Пирогов"

Случката се разиграла около 18 ч. в събота. В 18.23 ч. е получен сигнал от спешния център в града за постъпил пациент с тежки изгаряния в горната част на тялото. Имало и друг пострадал, който се опитал да го гаси. Започнато е досъдебно производство за нанасяне на тежка телесна повреда. Разследването е в доста ранна фаза, но според прокуратурата по-скоро става дума за нелеп инцидент. Натам сочел разпитът на пострадалият. Обяснил, че без да иска е разлял алкохол по себе си и лумнал при опит да си запали цигара. "Разследването е в много ранен стадий и тепърва този случай ще се изяснява. Предстоят допълнителни разпити. Много от лицата са били в силно алкохолно опиянение и не могат да дадат адекватни обяснения. Ще се изземват записи от камери, ще се правят експертизи", обясни говорителят на Районна прокуратура Велико Търново Тотко Тотев.

Според местите Георги не е бил здравно осигурен. Той се е прехранвал с работа по домовете, като за това е получавал пари, храна и подслон. Отскоро работи в местен магазин за строителни материали. Двама бизнесмени от града, пожелали анонимност, са платили здравните му осигуровки 5 години назад, за да може човекът да получи добро лечение.