Иво Лудия от адското меле с 3 жертви край Пловдив арестуван и под охрана в болницата

https://www.24chasa.bg/region/article/9767148 www.24chasa.bg

46-годишният Иво Даскалов по прякор Иво Лудия, виновникът за жестоката катастрофа край Пловдив с трима загинали, е арестуван за 72 часа, съобщиха от окръжната прокуратура. Той е привлечен като обвиняем за нарушение на правилата за движение и причиняване на смърт на повече от едно лица по непредпазливост. Жертвите са трима мъже на 35, 38 и 43 г., а Даскалов е единственият оцелял.

В момента е под охрана в УМБАЛ "Св.Георги", където е настанен, тъй като при адското меле е получил фрактура на тазобедрената става, има счупени ребра и хематом на главата.

Установено е, че на 2 май 2021 г. към 22 часа Иво Лудия е карал джипа си БМВ Х-5 по Околовръстния път на Пловдив, в посока към Асеновград. След кръстовището за с. Марково, регулирано със светофарна уредба, водачът е навлязъл в насрещното. Настъпил челен сблъсък между неговия автомобил и беемве, което се движело по същото време в собствената си пътна лента. Вследствие на удара на място загинали двамата спътници на обвиняемия, както и водачът на другия автомобил.
Действията по разследването се извършват от сектор „Разследване на престъпления по транспорта“ при ОД на МВР – Пловдив, под надзора на окръжна прокуратура-Пловдив.
Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен Иво Даскалов, е от 3 до 15 г. лишаване от свобода и от книжка