Зрелищни демонстрации на ВМС за 6 май във Варна

https://www.24chasa.bg/region/article/9769125 www.24chasa.bg

Днешния ден на храбростта и празник на Българската армия, Военноморските сили ще отбележат със зрелищни демонстрации на Морска гара.

Празникът започва в 9.00 ч. с ритуал по тържествено вдигане на флаговете на корабите от ВМС и връчване награди на военнослужещи по случай празника.

От 10.15 до 10.45 ч. - концерт на Представителния духов оркестър на ВМС.

От 11.05 до 11.25 ч. - динамични демонстрации с участието на военнослужещи от Морския специален разузнавателен отряд, Морска вертолетна авиобаза „Чайка“, Флотилия бойни и спомагателни кораби.

От 10.30 ч. ще има безплатен пешеходен тематичен тур с акцент върху Деня на храбростта и българската армия. По време на обиколката ще можете да научите повече и интересни факти за Варна свързани с празника. Сборният пункт е часовникът до сградата на Община Варна.

От 6 май в парковата експозиция на Военноморския музей може да бъде разгледана изложбата „Парадите на храбростта във фотообектива на историята“. Тя ще ни върне назад във времето и припомни най-видимата, представителната част от празника, отбелязван във военните части в цялата страна, а по време на война – и на фронта.

На 6 май музеят ще работи с вход свободен от 10.00 до 18.00 ч. Може да бъдат посетени постоянната вътрешна и външна експозиция, както и временната изложба „По пътя към българското освобождение“.