Кметът на Белица Радослав Ревански събра на ифтар мюсюлмани и християни

https://www.24chasa.bg/region/article/9769707 www.24chasa.bg
Кметът на Белица Радослав Ревански събра християни и мюсюлмани на ифтар. СНИМКИ: ФЕЙСБУК

Тържествена вечеря ифтар събра на едно място мюсюлмани и християни на една трапеза в Белица.

По случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан, за поредна година кметът Радослав Ревански организира тържествена вечеря-ифтар. На събитието присъстваха над 80 представители на двете религиозни общности. Сред тях бяха временно изпълняващият длъжността Районен мюфтия на Благоевград Ибрахим Мутасджиков, Айдън Мухамед- отговорник за Коран курсовете за Южна България, всички имами от община Белица, представители на джамийските настоятелства, Архиерейският наместник на Разложката духовна околия отец Янко Русков, местният свещеник отец Николай Попов, пастор Сергей Кафеджиев, Ведат Хюсеин - Областен председател на ДПС, екс кметът на Благоевград Лазар Причкапов, представители на местния бизнес, кметове на населени места от общината, общински съветници,директори на училища, общински служители и представители на читалищата.

"Месец Рамазан е месец на търпението, толерантността и опрощението", каза местният имам Ахмед Горелски, а  отец Янко Русков допълни: "Всички сме рожби на майка България, живеем на една земя, ядем един хляб и това, че тачим традициите си ни прави достойни нейни синове и дъщери".

Кметът на Белица Радослав Ревански  събра на ифтар мюсюлмани и християни

Вечерята -ифтар е израз на уважение към религиозния празник и към домакина на събитието. Радослав Ревански беше щастлив от факта, че всички поканени от него гости присъстваха на вечерята-ифтар.

"За поредна година дадох благодарствена вечеря-ифтар по случай Свещения месец Рамазан в гр. Белица заедно с религиозните водачи от двете религии, кметове, съветници, бизнесмени, учители и общественици. В тези празнични дни осъзнаваме, че вярата ни държи здраво стъпили на земята и че религията, и взаимното уважение помежду ни, може да ни изведе от всяка една криза - и човешка, и социална. Благодаря на всички, които ме уважиха с присъствието си. За мен е чест", написа в социалните мрежи Ревански.