В болницата в Добрич не намаляват тежките случаи на коронавирус

https://www.24chasa.bg/region/article/9780863 www.24chasa.bg
Болницата в Добрич СНИМКА: Архив

„Около месец не се извършваха планови операции и нямахме планов прием в нашето лечебно заведение”, каза директорът на болницата в Добрич д-р Георги Желязков. Тази дейност е възстановена от началото на тази седмица.

Предстои да се извършат хирургични, ортопедични, гинекологични и др. операции, които са отложени във времето заради пандемията. „Всяко забавяне в лечението на един пациент има негативен ефект, но за всеки от случаите се преценява може ли да се отложи интервенцията и дали състоянието му позволява това” – добави д-р Желязков.

„Ако преди 3 седмици хоспитализираните с коронавирус бяха над 90, то сега те са около 60” - уточнява лекарят.

Той се надява тази тенденция на намаление на заболеваемостта с коронавирус да се запази и да има спад и в броя на тежко болните. „Но тепърва ще видим равносметката от събиранията на хората по празничните дни” – обяснява той.

Продължава да не се усеща намаление на тежките случаи на Ковид-19. И към момента са на 100% заети 8-те легла в реанимационната част. Броят на тези легла бе увеличаван на два пъти. Първоначално бяха 4, после станаха 6, а настоящата бройка – 8, е максимумът, който може да си позволи болницата.