Бизнесмен от Карловско простреля приятел с незаконен пистолет

https://www.24chasa.bg/region/article/9783260 www.24chasa.bg

 56-годишният Кирил Петков от карловското село Васил Левски е задържан, след като на 9 май неволно е прострелял свой приятел по време на разпивка. Пострадалият Марин Гърдев е в болница с наранявания по тялото и лицето. Според източници на 24plovdiv.bg куршумът е минал през пръстите на ръката му и близо до окото, за което има опасност.

Пистолетът "Макаров", с който Петков е гръмнал, е незаконно притежаван.

"И двамата са бизнесмени. От много време са и приятели. В понеделник късно следобед седнали в дома на Петков да се почерпят заради успешно свършена работа. Сигурно алкохолът им е дошъл вповече", коментираха в с. Васил Левски.

Във фаталния ден Петков и Гърдев са били много пияни. На трапезата са присъствали и други хора. Домакинът решил да се похвали с оръжието си. Казал, че в него няма патрони. За да демонстрира, че е така, натиснал спусъка. В следващата секунда произвел изстрел. Куршумът улучил Гърдев.

От районната прокуратура в Пловдив съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство за незаконно притежаване на оръжие. Ден след инцидента, на 10 май, полицаи са извършили претърсване в дома на Петков. Близо до стопанска постройка е бил открит пистолет "Макаров" без фабрични номера.

Към момента Петков е задържан за 72 часа и ще бъде привлечен като обвиняем. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за вида на нанесената телесна повреда на Марин Гърдев.