Световният ден на предизвикателството за първи път в Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/9787196 www.24chasa.bg

За първи път Русе ще участва в спортната инициатива “Световен ден на Предизвикателството” 2021. Събитието ще се състои в събота 17 май от 11 ч. в Парка на младежта.

Организатори са Община Русе и Ученическа спортна школа (УСШ). Русенци ще могат да се включат в инициативата, да получат напътствия и да бъдат предизвикани от представителите на различни спортни клубове. Всеки желаещ може да практикува даден вид спорт или двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от физическите си възможности. Идеята на организаторите е русенци да прекарат прекрасен и незабравим ден, приемайки спорта като предизвикателство, в което важно е участието, а не победата.

Всички участници, които са се справили с 15-минутното изискване, ще могат да се включат в томбола за спечелването на над 70 награди. Най-атрактивните от тях са въздушен хокей, скейтборд, триколка, спортни раници, фитнес карти и други спортни принадлежности.
Денят на предизвикателството е проява от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 -2024”.

Инициативата се организира от Българската федерация “Спорт за всички”.