Поставиха рекорден брой COVID ваксини за ден във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/9789737 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

1 489 ваксини (411 първи дози и 1 078 втори дози) срещу COVID са поставени в сряда в област Велико Търново. Това е най-големия брой поставени дози в региона от стартирането на имунизационната кампания, съобщиха от РЗИ.

Към 13 май в област Велико Търново са поставени общо 25 581 игли от препаратите. С втора доза са имунизирани общо 8 123-а.

На 13 и 14 май 2021 г. ще бъдат извършени реимунизации с втори дози ваксини срещу COVID-19  на Pfizer/BioNTech в малки населени места на територията на община Велико Търново,. Мобилни екипи от областната болница и специализираната болница по кардиология ще обикалят селата и ще извършват манипулациите във временни пунктове за ваксинация.

В областта продължават имунизациите и реимунизациите на лицата, включени във фазите на Националния план за ваксиниране, в разкритите имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ – Велико Търново, в практиките на общопрактикуващите лекари, както и на записаните чрез електронния портал за регистрация на ваксинация срещу COVID-19.