Полицията във Велико Търново на крак за баловете, вадят камерите

https://www.24chasa.bg/region/article/9789887 www.24chasa.bg
Полицията във Велико Търново на крак за баловете, вадят камерите

И тази година Областна дирекция на МВР – В. Търново е предприела  мерки за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението по пътищата, недопускане на катастрофи и спазване на противоепидемичните мерки по време на абитуриентските балове, съобщават от дирекцията. Традиционно са проведени срещи с училищните ръководства и местните администрации за координиране на действията и планиране на съвместни мерки по опазването на обществения ред и безопасността на движение по пътищата.

Предвидено е засилено полицейско присъствие в районите около учебните заведения, където ще се събират автомобили, с които ще бъдат извозвани абитуриентите, маршрутите на тяхното придвижване и местата, в които ще се провеждат балове и тържествени чествания. Извършени са съвместни проверки с пожарната и РЗИ в ресторанти, барове, дискотеки, клубове, където ще се организират младежки празненства. Специално внимание е обърнато на пропускателния режим, с цел недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества или техни аналози, които биха предизвикали нарушения на обществения ред, както и стриктно изпълнение на противоепидемичните мерки. Проверено е състоянието на пожарната и аварийната безопасност на обектите, качеството на предлаганите хранителни стоки. Взети са необходимите мерки и по отношение на нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места.

По натоварените пътни артерии и места, на които се очаква струпване на повече автомобили, е предвидено засилено полицейско присъствие от служители, имащи правомощия за работа по Закона за движение по пътищата. В тяхна помощ ще бъдат използвани и мобилните системи за видеоконтрол, насочени към автомобилите, чийто водачи извършват нарушения по време на придвижването/превозването на абитуриенти. Нарушенията ще се документират и ще се взема отношение по всяко едно от тях. От Пътна полиция са категорични, че ще следят стриктно за спазване на правилата за движение, с цел недопускане на тежки пътни инциденти и опазване живота и здравето на завършващите и техните близки.