Маестро Джуров става почетен гражданин на Плевен на 15 май

https://www.24chasa.bg/region/article/9790249 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Градът празнува 3 дни с концерти, изложба и заря

На празника на Плевен, 15 май, маестро Пламен Джуров ще стане официално почетен гражданин на Плевен. Званието ще бъде връчено тържествено на централния площад "Възраждане" от председателя на Общинския съвет Мартин Митев и кмета Георг Спартански. Маестро Джуров ще получи златна почетна значка и почетна грамота.

Професорът бе удостоен за постижения в музикалното изкуство и изключителен принос в утвърждаване името на родния град с решение на Общинския съвет от 30 април 2020 г. Връчването бе отложено заради усложнената епидемиологична обстановка.

Плевен ще отбележи празника с 3-дневни прояви. Началото е на 14 май с традиционната Нощ в музеите и галериите, в която ще се включат 2 големи музея и 5 галерии. Тържественият ритуал на 15 май, събота, започва в 11 ч на площад Възраждане. Ще бъде открита изложба фотографии от побратимени градове под наслов "Плевен празнува с приятели". Обедният концерт от 11.30 ч ще е с участието на общинския хор Гена Димитрова, вокална група "Арлекино" при читалище "Съгласие 1869" и Биг Бенд Плевен. Във вечерния концерт от 20,30 ч ще звучат изпълненията на квартет Интро. После ще пее завладяващата Тони Димитрова. Ще има заря.

Празникът продължава и в неделя от 10 ч с Ден на предизвикателството в парк Кайлъка. В 11 ч се премества на централния площад с концерт на детски формации - хор Звъника, ансамбъл Нашенчета, мажоретен състав. Концертът на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци е от 20,30 ч.