Седмокласници създадоха сайт за забавна математика за по-малките

https://www.24chasa.bg/region/article/9791529 www.24chasa.bg
Сайтът, създаден от двамата седмокласници, ще помага на четвъртокласниците.

Целта е да помогне на четвъртокласниците за Националното външно оценяване

Седмокласници от иновативното бургаско ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ разработиха сайт, който ще помогне на учениците от 4 клас при външното оценяване по математика.

Сайтът „Аз и математиката – готови за НВО“ , създаден от Вичо Вичев и Калоян Георгиев, съдържа информация, обобщена в шест теми. Те представят в синтезиран вид най-важното от учебното съдържание, изучавано в четвърти клас.

Правилата са показани по интересен и интригуващ за учениците начин. За да направи упражненията приятни, проектът разчита на игри, с помощта на които децата да затвърждават наученото.

Тъй като от важно значение е и постоянството, сайтът предлага връзка с фейсбук страница, където ежедневно на учениците се предоставя по една задача, чийто отговор виждат на следващия ден.

Двамата възпитаници на иновативното училище, които в момента се подготвят за собствените си изпити в края на седми клас, решили да помогнат на по-малките, за да се чувстват по-уверени в знанията си.

Ще се радваме, ако нашият сайт им помогне да се представятдобре на предстоящото национално външно оценяване, казват Вичо и Калоян. А кметът Димитър Николов е категоричен, че "с такива деца Бургас е готов за бъдещето“. Той  поздрави седмокласниците и техните вдъхновяващи учители.