Проф. Добромир Добрев е новият ректор на Медицинския университет-Плевен

https://www.24chasa.bg/region/article/9792980 www.24chasa.bg
Проф. Добромир Добрев СНИМКА: Авторката

Проф. Добромир Димитров е новият ректор на Медицинския университет в Плевен с мандат на управление 2021-2025 г. Той е избран с 201 гласа ЗА от 206 гласували делегати на общото събрание на академичната общност, проведено на 13 май.

Според визията на новия ректор, представена в мандатната му програма, след 4 години МУ-Плевен ще бъде дигитален и иновативен европейски университет с водещи и утвърдени позиции на картата на медицинското и фармацевтичното образование, с възрастово балансиран преподавателски състав, осъществяващ качествена и разпознаваема научноизследователска дейност и обучаващ практически и теоретично подготвени медицински кадри, готови за съвременните предизвикателства на пазара на труда.

Проф. д-р Добромир Димитров е възпитаник на МУ-Плевен, има специалност "Обща хирургия" и интереси в областта на онкологията, лапароскопската и роботизираната хирургия, фокусираната ултразвукова хирургия. В професионалното си развитие е бил част от реализацията на значимите иновационни проекти на висшето училище. Преди избора 5 г. е зам. декан на факултет "Медицина".

Преподава хирургия от 13 г., а от 9 г. ръководи кръжок по онкохирургия, съобщиха от вуза.