Ваксинират и гастарбайтери в Слънчев бряг

https://www.24chasa.bg/region/article/9793214 www.24chasa.bg
Служители и работници по хотели и ресторанти в Слънчев бряг чакат на опашка за ваксина.

Над 80 хотела в Слънчев бряг са заявили желание и са изготвили списъци на персонала за ваксинация, включително и за гастарбайтерите от други дърпжави. Това съобщиха от дружеството в навечерието на летния туристически сезон, който в най-големия черноморски курорт започва на 1 юни. Вече имало и няколко хотели с изцяло ваксиниран персонал на всички нива, каза Теодор Пастармаджиев, член на Управителния съвет на Съюза на собствениците на среща между шефа на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров и хотелиери, организирана от Слънчев бряг АД.

Досега не сме регистрирали нито една алергична реакция след поставени няколко хиляди дози ваксини, заяви д-р Станко Чобанов, директор на viva clinic. В здравното заведение отвори зелен коридора за имунизация всеки ден от 8 ч. без събота и неделя, който разполага с всички одобрени ваксини.

Голяма част от местното население също вече било ваксинирано срещу COVID-19. Осигурена е и възможност за мобилни екипи, които да посещават хотели и други обекти при заявка в РЗИ Бургас, както и възможност за ваксинация на чужденци, наети в туристическия бранш само срещу представяне на документ за самоличност.

През 9 КПП-та ще се влиза в курорта през лятото. Тази година към 1100 -те места в синята зона ще бъдат добавени още 100 места като заплащането е 2 лв. на час. В комплекса започна и частична подмяна на настилката и тротоарите на централната алея и във вътрешността, а в зелените площи се пръска срещу комари и кърлежи.

Въпреки кризата в сектора, Слънчев бряг АД се старае да обезпечи по най-добрия възможен начин успешното провеждане на летен туристически сезон 2021 г. в най-големия курортен комплекс в България, заяви изп. директор на дружеството Златко Димитров.