ЦИК ще разпредели позициите в Районна избирателна комисия в Силистра

https://www.24chasa.bg/region/article/9793478 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторът

В Областна администрация Силистра бяха проведени традиционните преди парламентарни избори консултации за определяне на състава и позициите в Районна избирателна комисия Силистра в 20-и МИР. Този път по повод обявените за 11 юли т.г. избори за състава на 46-о НС на Република България, съобщават от областна администрация Силистра

По време на консултациите областният управител Ивелин Статев даде думата на представителите на партиите и коалициите с право за участие в комисията. Съобразно направените предложения не бе постигнато съгласие и протоколът с тях ще бъде изпратен, за да бъде взето окончателно решение в София в Централна избирателна комисия.

Съгласно предварителната фактическа обстановка и на база на представителството в 45-ото НС, партиите и коалициите имат квоти в общо 13-членния състав, включително председател, двама зам.-председатели, секретар, какъвто се полага за избирателен район с 4 мандата: „ГЕРБ/СДС“ – 4, „Има такъв народ“ – 3, „БСП за България“ и ДПС – по 2, „ДБ-Обединение“ и „Изправи се! Мутри вън!“ – по 1.

Предложенията, съответно за председател – 2 предложения – представители на ГЕРБ/СДС и „Има такъв народ“, за секретар – също 2 предложения – представители на „БСП за България“ и ДПС; „Изправи се! Мутри вън!“ – за един зам.-председател за втори зам.-председател предложение не е направено от друга партия или коалиция, съобщават от областна администрация.