Почина 3-годишното дете след катастрофата в Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/9794081 www.24chasa.bg
СНИМКА: Пиксабей

Тази нощ в болницата в Добрич издъхна 3-годишният Крис, който бе тежко ранен при свирепа катастрофа на Гергьовден.

„На небето изгря още една звездичка. Почивай в мир, малко ангелче. Обичаме те“, написа във фейсбук вуйчо му Светослав Великов.

При пътния инцидент детето получи фрактура на черепа и претърпя 2 тежки черепно-мозъчни операции. Въпреки усилията на лекарите, около полунощ детето си отиде от този свят.

На 6 май, около 14 часа, на кръстовището на улица „Христо
Ботев“ и бул. „Русия“ лек автомобил Ауди преминал на червен светофар и блъснал завиващия в този момент лек автомобил "Фолксваген", в който пътувало семейството на Крис – родителите му и по-голямата му сестра, на 9 години.

Според свидетели фолксвагенът се завъртял на 360 градуса, от което помалкото дете изпаднало от колата и се озовало под нея. На помощ се притекли очевидци на трагедията, които повдигнали колата, за да извадят детето, докато пристигне линейката. От зверския сблъсък най-тежко пострадал Крис.

Майка му била със счупени таз и крак, 9-годишната му сестричка – със счупена ключица. И двете вече са изписани от болницата в добро състояние.

43-годишният шофьор на аудито, блъснал автомобила на семейството на Крис, беше задържан за 24 часа и освободен. След трагедията в Добрич бе организирана дарителска кампания за Крис. Организаторите заявиха, че всичко 14.05.2021 г. Крис от Добрич се спомина, а виновникът е на свобода.