Варна отбеляза Деня на предизвикателството с пет километров поход

https://www.24chasa.bg/region/article/9795962 www.24chasa.bg

Масов поход организира днес Дирекция „Спорт“ към Община Варна по повод Международния ден на предизвикателството. Денят на Предизвикателството е ден за физическа активност и спорт с цел да се привлекат повече хора към всекидневни спортни занимания – организирано или индивидуално. Това е най- голямата проява за масов спорт.

За пореден път тази година този ден беше отбелязан  с туристически поход от град Аксаково до с.Доброглед сдължина 5 км. Доброволците тръгнаха в 10.00 часа на последната спирка на автобус №121 в Аксаково. В организацията на похода се включи активно и ТД“Родни Балкани“с водач Красимир Йорданов.

Проявата се организира и от Българска федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и се провежда за 28-ми път. Денят на предизвикателството е проява от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 -2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Присъединете се към инициативата на Българска федерация спорт за всички и Община Варна – Световен ден на предизвикателството – спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта.