С песни, но и с тъга Руската гимназия в Пловдив изпрати абитуриентите си (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9796240 www.24chasa.bg
Много настроение имаше в Руската гимназия. Снимки: Анелия Митева

Тоалети, настроение, песни,  танци, но и лека тъга - такъв беше последният ден на Випуск 2021 в Руската гимназия в Пловдив. Разноцветни балони със знамената на съответната държава, на която се преподава езикът в гимназията, полетяха в небето.

"Всяка година по това време хем се радвам, хем ми е малко мъчно. С всяко дете имаме история. Но сме щастливи, като виждаме колко много са пораснали за тези 5 г. Станали са млади мъже и жени с високи изисквания какво ще учат и какво ще правят с живота си", каза директорката на елитната гимназия Вихра Ерамян.

Преподавателката по философия Анелия Митева, както винаги, е "запечатала" щастливите мигове от този ден. " Успехи, момичета и момчета! Можете много! Вярвам във вас! Постигайте мечтите си! Бъдете здрави и щастливи!", написа тя в своя профил и качи много снимки.

Зам.-директорът и преподавател по български Илко Василев получи номинация "Щастливецът" по Алеко Константинов. За най-строг, но принципен учител беше посочена друга литераторка - Стела Василева.

Призът за учител-приятел, който най-много е разбирал учениците, отиде в Ивелина Генова, преподавател по философия. За класен ръководител, подкрепящ всеки ученик, пък бе отличена Ивелина Чепилска, която води руски език. Физичката Елена Кръстева бе посочена за учител, разчел тайните на вселената.

Сред абитуриентите на Руската гимназия т.г. са Елия и Валя от 4Magic, които изпълниха "Високо, високо".

Естествено, не мина без отброяването от 1 до 12 и заветното "Урааа". Следваха снимки и разбира се, кръшни хора, изпълнени от танцовия състав на училището, в което единствено в Пловдив се преподават толкова много езици - английски, немски, френски, италиански, испански и руски.

Всеки наш възпитаник продължава образованието си и впоследствие се доказва като добър специалист, обобщи Вихра Ерамян.