Ръководството на РИК-Благоевград без представител на ГЕРБ

https://www.24chasa.bg/region/article/9796263 www.24chasa.bg

В ръководството на новата РИК - Благоевград няма представители на ГЕРБ. Това стана ясно след приключилите консултации на областния управител на Област Благоевград – Бисер Михайлов с представителите на парламентарно представените партии и коалиции, относно състава на Районна избирателна комисия Благоевград за предсрочните избори за народни представители на 11 юли 2021 г.

На консултация бяха поканени да присъстват парламентарно представените партии и коалиции в 45-то Народно събрание, както и партии и коалиции, които не са парламентарно представени.

На проведените консултации се постигна съгласие за: председател на РИК – Ангел Ризов от партия „Има такъв народ“, заместник-председател Йордан Симонски от Коалиция „БСП за България“, втори заместник-председател Милена Велкова от Коалиция „Демократична България“, за секретар на РИК предложение направи партия „ДПС“, а именно Галена Манова-Узунова.

Тъй като се постигна съгласие за състава на РИК между присъстващите представителите на партиите и коалициите ще бъде изготвено и изпратено до ЦИК писмено предложение от Областния управител за състав на РИК.