Йордан Йовчев поведе мощно велошествие в Пловдив (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9796479 www.24chasa.bg
Кметът на пловдивския район "Тракия" Костадин Димитров (вляво) и Йордан Йовчев поведоха велошествието.

Стълпотворение от колоездачи ознаменува откриването на велосезона в пловдивския район "Тракия". С много ентусиазъм хората подкараха колелетата си след кмета Костадин Димитров и спортната легенда Йордан Йовчев. 

Инициативата се провежда за осми път, единствено не се състоя м.г. заради епидемичните мерки.

Колоната със стотици участници от всички възрасти тръгна в 10.30 часа от площада на кметството на бул. „Освобождение” и измина 3-километровото трасе по велоалеите до парк „Лаута”.
На сцената там Димитров пожела успешен и безавариен велосезон и подчерта, че Пловдив е градът с най-дълга мрежа, като най-много алеи има в „Тракия”.

„Придвижването с колело печели все повече привърженици. Този вид алтернативен транспорт щади природата, спомага за здравето и добрата физика на колоездачите”, каза  Димитров.
С много настроение бе изтеглена и традиционната томбола с награди, този път осигурени от спонсор. С ваучери за покупка на велосипед в размер на 300 лева си тръгнаха трима късметлии, а десетки други – с тематични предметни награди.
Празникът в парк „Лаута” продължи с отборно състезание щафета, а класиралите се на първите три места получиха медали и награди.
Кметът на „Тракия” Костадин Димитров се обърна с благодарност към всички, съдействали за провеждането на събитието – ръководството и служителите на V-то РУ, на Спешна помощ, БГ Радио, председателят на сдружение „Велосити” Агоп Дадикодзян, доброволци и съмишленици.