Над 10 000 приходни квитанции играха за LED телевизор в Елена

https://www.24chasa.bg/region/article/9796565 www.24chasa.bg
Над 10 000 приходни квитанции играха за LED телевизор в Елена

Кинка Джунджурова от Елена спечели голямата награда - LED телевизор, от томболата за изрядни данъкоплатци, организирана от общината.

С цел да стимулира гражданите да платят данъците за тази година с 5 % отстъпка в определения срок, както и редовните данъкоплатци за минали години, за втори път община Елена организира томбола с предметни награди. Желаещите да се включат в томболата са главно хора, заплатили задълженията си в касовия салон в отдел „Местни приходи“ в общината. По-малък е интересът от лица, платили по банкова сметка или в касите на Изи пей, отчитат от общинското данъчно.

Община Елена отчита положителния ефект от томболата и за 2021 г. задели с 30% повече средства за награди от миналата година.

Срокът за ползване на отстъпката беше до 5 май. Над 10 000 приходни квитанции участваха в разпределението на 25 награди от томболата. Печелившите бяха изтеглени в присъствието на нотариус Цончев и комисия от отдел „Местни приходи“ в община Елена.

От там информират, че приходността е по-голяма в сравнение с миналата година, повече собственици са предплатили до 5 май за цялата 2021 година данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозните средства. Безспорно инициативата на общината е стимул за гражданите да издължат данъците си с отстъпка и да има добра събираемост на приходите в трудната за всички обстановка.

От събраните средства зависи град Елена и китните села да бъдат чисти, привлекателни и все така предпочитани за отдих и почивка, казват от местната управа.