Димки и краставици летяха на гей прайда в Бургас, цялата полиция на крак (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9796894 www.24chasa.bg
Представителите на "Прайд Бургас" се оказаха в пъти по-малко от техните опоненти. Снимки:24 часа

Димки, краставици, яйца и пластмасови шишета летяха на гей прайда в Бургас днес, но до физически  сблъсъци не се стигна. Цялата полиция обаче бе вдигната на крак, на място бяха директорът на ОД МВР старши комисар Калоян Калоянов и началникът на Охранителна полиция комисар Неделчо Рачев

На  площад "Тройката" 20-те представители на ГЛБТ общността бяха в пъти по-малко от техните опоненти - защитници на традиционното семейство. Между двете групи непрекъснато имаше кордон от униформени.

Напрежението ту ескалираше, ту утихваше. В един момент знамето в цветовете на дъгата, символ на гейовете, беше изгорено от представител на Органзиацията за защита на българските граждани..

Кордон от униформени разделяше двете групи протестиращи на площад
Кордон от униформени разделяше двете групи протестиращи на площад "Тройката".

Привържениците на традиционните семейни ценности се събраха в долния край на площада. Двете групи си разменяха обидни реплики като "Уроди” - отправени към хората от гей прайда и „Агресори” - за опонентите им.

Въпреки напрежението до физически сблъсък не се стигна.
Въпреки напрежението до физически сблъсък не се стигна.

В края на парада полицията стесни кордона и качи представителите на гей общността на таксита, недопускайки физически контакт с групичка тийнейджъри, които тръгнаха с викове  след тях. 

Повечето участници в прайда бяха  в тийнеджърска възраст.
Повечето участници в прайда бяха в тийнеджърска възраст.