Полиция усмири протестиращи и евангелисти в пловдивския квартал "Коматево"

https://www.24chasa.bg/region/article/9797961 www.24chasa.bg
Полицаи разговаряха с двете страни, за да потушат конфликта. Снимки: Авторът

Недоволните внасят колективна жалба в дирекцията по вероизповедания

Две полицейски патрулки пристигнаха в двора на евангелистката църква "Жътвари" в пловдивския квартал "Коматево", където над 100 местни жители нахлуха в двора.

Както съобщихме по-рано, те протестират срещу опитите децата им да бъдат примамвани с бонбони и игри.

"Вън! Не сте желани"!, викаше по мегафон един от протестиращите. Други скандираха с "Уууу". Стигна се до инцидент между местни жители и представителка на църквата.

Полицаите разговаряха и с двете страни, като помолиха протестиращите нещата да се решават интелигентно. Пасторът Крейк и негови помощници твърдят, че нищо лошо не са направили. Коматевци ги обориха.

"Вижте каква табела бяха поставили с надпис "Детска църква", а отдолу има текст "Деца на всякаква възраст са добре дошли", показа на телефона си Звезделина Кирякова, една от най-активните простиращи. Как да им вярваме, попита тя.

"Да си стягат багажите и да се махат! Не са добре дошли в "Коматево", скандираха присъстващите.

Полицаите влязоха в "Жътвари" и завариха служба с няколко души, а пасторът Крейк свиреше на китара. Те помолиха и двете страни за цивилизовано решаване на спора.

"Ако имате претенции, отнесете ги съм дирекцията по вероизповеданията", призоваха униформените. Протестиращите отсякоха, че ще внесат колективна жалба.

"Идеята е да не се стига до саморазправа", категорични бяха полицаите.

Една от почитателките на "Жътвари" посочи с пръст младеж, който бил от най-агресивните. "Не лъжете!", отвърна й той. След час и половина негодувание, протестиращите вече си разотидоха. Но заявиха, че това няма да е краят.