Хората на Жан Виденов: Видяхме се с Волен, но няма да се коалираме с него

https://www.24chasa.bg/region/article/9798902 www.24chasa.bg
Жан Виденов (вляво) се появи на Альоша на 9 май. До него с плаката е Павел Иванов, председател на Съюза на комунистите в България. Снимка: ПловдивПрес

Иван Атанасов, инициатор на новата партия "Лява алтернатива", към която се числи и Жан Виденов, е категоричен, че не са водили преговори и няма да се коалират с "Атака".

Това се казва в съобщение, подписано от Атанасов. Той обаче потвърждава, че са провели проучвателна среща със Сидеров, но коалиция "Лява алтернатива" и "За чиста и свята република", нямало да сключва съюз с Волен.

По-рано в "Неделята на Нова" лидерът на "Атака" обяви, че "човек на Жан Виденов, чието име е Иван Атанасов, ме потърси за разговор и се видяхме". Сидеров добави, че искал да направи коалиция с формации, които казват, че България не трябва да бъде в НАТО и не трябва да бъде враг на Русия.
Иван Атанасов е бивш депутат от 38-то Народно събрание от БСП. Бил е секретар на общинския комитет на ДКМС в Асеновград и движи проекта около "Лява алтернатива", към която е и Жан Виденов.