Нормализира се ситуацията в Котел след проливния дъжд

https://www.24chasa.bg/region/article/9799635 www.24chasa.bg
Кадър: Нова тв

Нормална е обстановката след проливния дъжд, който наводни вчера Котел. Това съобщи пред БТА директорът на РД "ПБЗН"-Сливен комисар Владимир Демирев.

Наводнена е била улица "Иглика" след дъжд в ранния следобед, който е продължил около час, но с голям интензитет. Улицата е с голям наклон, а над нея има водосбор, което е предпоставка за наводнения, посочи комисар Демирев. На телефон 112 са постъпили само два сигнала за отводняване във вчерашния ден - на къща и заведение.

По думите му, водата се е оттекла. Не е вярна информацията в редица медии за излизане на река от коритото й, за евакуирани хора и отнесени домашни животни от придошла вода. Такава ситуация е имало през юни, 2019 година.

"За изминалото денонощие в Община Котел не е постъпила информация за проблеми след проливния дъжд в други населени места от общината, публикува на официалната си страница във Фейсбук кметът Коста Каранашев. За разлика от предишното наводнение, когато се наложи да обявим бедствено положение, вчерашната ситуация не беше толкова критична. Водата се оттече сравнително бързо и положението се нормализира", посочва той.