Кметът на Разлог осъди масовото меле пред заведение в града

https://www.24chasa.bg/region/article/9799984 www.24chasa.bg
Кметът на Разлог Красимир Герчев.

Кметът на Разлог Красимир Герчев днес излезе със становище около станалото меле пред заведение в града миналия четвъртък. Тогава група от около 20 роми нападнаха и биха 26-годишен младеж, който направил забележка на 10-годишно момче от махалата.

Задържани бяха петима участници в побоя, а делото срещу тях бе в събота, но  го отложиха за 21 май. По време на съдебното заседание пред сградата на съда се събраха над 100 българи, които протестираха срещу нападението срещу младия мъж, който е настанен в болница с хематоми и рани по главата и тялото. Благодарение на пристигналите сили на полицията и жандармерията, не се стигна до сблъсъци между българи и роми.

Кметът Герчев осъди остро саморазправата и насилието,което предизвика размирици в града.  "Доброто име на община Разлог, което се опитваме всички заедно да отстояваме през последните години, беше компрометирано от събитията на 13 май в Разлог. Причините и виновните тепърва ще се търсят и установяват от органите на реда и съдебната власт, но истината е, че в основата на всичко стои саморазправата и насилието, както и осъждането, довело до гняв и афект", коментира кметът.

Категоричен е, че пред закона всички сме равни и сме длъжни да го спазваме.

Вярва в обективността и в ролята на българското правосъдие, което ще накаже виновните, имайки предвид всички обективни обстоятелства и свидетелски показания. Той благодари и на органите на реда, които не позволиха да се стигне до размирици.

"Призовавам ви да не се поддавате на провокации и емоции, да имаме доверие на институциите, които спокойно да си свършат работата.

Вярвам, че всички ние, гражданите на община Разлог, ще бъдем разумни и отговорни, ще спазваме законите на нашата страна и ще живеем в мир и разбирателство", допълни Герчев.