Близначки с наградата за отличен успех във филиала на Русенския университет в Силистра

https://www.24chasa.bg/region/article/9803349 www.24chasa.bg
Близначките Мервин и Мелвин Зия Мурад от специалността „Педагогика на обучението по български и чужд (английски) език“ на филиала на русенския университет „Ангел Кънчев“ в Силистра са тазтодишните носители на наградата на студентите с най- висок успех на „Випуск 2021 година“. Снимка: Авторът

Близначките Мервин и Мелвин Зия Мурад от специалността „Педагогика на обучението по български и чужд (английски) език“ на филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев“ в Силистра са тазтодишните носители на наградата на студентите с най-висок успех на „Випуск 2021“.

Това стана ясно след проведения в областна администрация ритуал, в присъствието на областния управител на Ивелин Статев.

Награждаването е в контекста на тържественото събрание, предвидено за 21 май, вписано в традиционните майски празници.

Отличничките, заслужили специални поздравителни адреси, ваучери и цветя от представителя на държавната власт в област Силистра, са родом от село Дичево, община Главиница. Възпитанички са на основното училище в село Сокол и на СУ „Васил Левски“ в Главиница.

Неведнъж са участвали със свои разработки в научните студентски четения, организирани от най-голямото в Северна България висше учебно заведение, част от което е и филиалът му в Силистра с директор доц. д-р Румяна Лебедова.

Тази година докладът им е бил за проведената от тях педагогическа практика за преподаване онлайн в училищата в Дулово.

Наградата на областния управител на Силистра за студент с най-висок успех от съответния випуск е учредена в набалото на XXI век и е връчвана при почти всички досегашни ръководители на областната администрация. Обикновено връчването става по време на тържеството, провеждано в най-голямата зала на филиала в Силистра.

За втора поредна година това се случва в кабинета на областния, съгласно противоепидемичните мерки, с които се съобразява и ръководството на университета.