3 г. условно за хулигана, ослепил следовател в минерална баня

https://www.24chasa.bg/region/article/9804493 www.24chasa.bg
Сашо Илиев

Три години условно от районния съд в Пловдив получи 22-годишният Сашо Илиев от Карлово, който нанесе тежка телесна повреда на бивш следовател, който му направил забележка, че пуши в обществената баня на с. Песнопой. След удара пострадалият Иван Генчев е ослепял с едното си око. Магистратите постановиха Илиев да плати 70 000 лв. обезщетение.

Тежкият инцидент е станал на 11 юни м.г.

Според събраните доказателства Илиев и Генчев били в минералната баня в с. Песнопой. Един от приятелите на подсъдимия запалил цигара, заради което следователят уведомил касиерката на комплекса, че в къпалнята се пуши. Самият той на няколко пъти направил учтиви забележки на младежите.

Когато се върнал в помещението, Илиев и придружителите му започнали да се заяждат с Генчев, да го псуват и заплашват на майчиния си език. Приятел на подсъдимия все пак опитал да успокои страстите, но Илиев се отскубнал, върнал се тичешком при басейна, приближил Генчев и му нанесъл силен удар с юмрук в дясното око. От него рукнала кръв и следователят се свлякъл във водата.

Биячът пък побегнал навън и се развикал на приятелите си: „Бягайте, че ударих оня българин, дето ни правеше забележки“.