Димитър Бербатов стартира от Пловдив кампанията си за президент на БФС

https://www.24chasa.bg/region/article/9811061 www.24chasa.bg
Димитър Бербатов разговаря на стадион "Марица" с представители на футболните клубове от Пловдив и областта.

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов стартира кампанията си от Пловдив. Той се срещна днес с привърженици на местните "Локомотив", "Ботев", "Спартак" и "Марица". Именно "черно-белите" и "жълто-черните" фенове бяха сред първите, които поискаха смяна на досегашното ръководство на БФС и поканиха на среща Димитър Бербатов.

Големият футболист бе приет и от кмета на града Здравко Димитров.

"Нормално е когато гостуваш в Пловдив да покажеш уважение към кмета и да  му кажеш едно "здрасти". И двамата сме спортни хора. Говорихме си за футбол, баскетбол и проблемите на нашия спорт", заяви рекордьорът по голове в националния отбор на България. След срещата си с него привърженици на "Локомотив" и "Ботев" споделиха, че са останали с добри впечатления от идеите му.

Димитър Бербатов  проведе на стадион "Марица" срещата си с представители на футболните клубове от града и областта. Всички го приветстваха с "добре дошъл"  в родния клуб на Христо Стоичков.


Бившият  голмайстор на "Манчестър Юнайтед"  заяви, че напълно нормално да провежда срещи с футболните хора в страната. Той иска да се запознае на място с проблемите им. За него било много важно да чуе от тях какво мислят за развитието на  най-популярната игра у нас и ако искат да има промени, нека да го покажат с гласуването си на предстоящия конгрес на БФС. Димитър Бербатов им представи своята програма за развитието на футбола в България, ако бъде избран за президент на БФС.  След края на срещата си той заяви, че е обнадежден и вярва в успеха.  През следващите дни ще продължи обиколката си в други райони на страната.