Кметът на Сопот: Оцелях в меле, ще давам курбан всяка година

https://www.24chasa.bg/region/article/9823469 www.24chasa.bg
Деян Дойнов

Кметът на Сопот Деян Дойнов по чудо е невредим, след като е станал неволен участник във верижна катастрофа на Подбалканския път. За мелето полицията съобщи, че ремарке на товарен автомобил се е откъснало и влетяло в насрещното, като е блъснало дачия и мазда.

Дойнов е шофирал втората кола, която е служебна. Той пътувал с друг колега, връщали се от мероприятие в Карлово.

"Понеже участъкът от пътя между Сопот и Карлово е в ремонт, трафикът се регулира с два временни светофара. Чакахме в колоната и си приказвах с колегата. Зад нашия автомобил беше дачията на съгражданин. С периферното си зрение видях как ремаркето лети срещу нас. Не успях изобщо да реагирам. Удари ни в задната част", разказа Дойнов пред 24plovdiv.bg. Той видял ремаркето да блъска и дачията и веднага изскочил с колегата си навън. Помислили, че вторият водач е пострадал. Той обаче успял да изскочи. Имал натъртвания от отворилия се еърбек. 

"Обадих се на тел. 112. Пристигна медицински екип и на място прегледа съгражданина ми", добави сопотският кмет. По думите му катастрофата е можело да бъде с фатални последици. 

"Бог се смили над нас. А и се случи на голям християнски празник - св. св. Константин и Елена. Решихме с шофьора на дачията всяка година на 21 май да даваме курбан", каза Дойнов.