Приспаха Лейди М от парка за танцуващи мечки

https://www.24chasa.bg/region/article/9830497 www.24chasa.bg

В Парка за танцуващи мечки край Белица приспаха мечката Лейди М, която бе най-старият обитател. Това стана само няколко седмици след като бе приспан мечокът Стефан.

Решението е било взето по време на ветеринарен преглед миналата седмица. 43-годишната мечка била докарана във ветеринарна клиника в София, където с томография се установило, че страда от тежка артроза в раменната и тазобедрената стави. Това е много болезнено състояние и вече не е могло да бъде облекчено с болкоуспокояващи. "Подвижността на мечката беше силно ограничена поради цялостното й състояние, затова се наложи да предотвратим по-нататъчни страдания.

Лейди М е бивша "танцуваща мечка", имала много страдания през този период от живота си. Тя бе спасена в Парка през 2007 г., преместена от зоологическата градина в Шумен. Беше загубила ухо и беше напълно сляпа, но въпреки уврежданията си Лейди М успя да се адаптира успешно към новия си живот и дори си намери приятел, мечокът Добри.

В Парка Лейди М живееше спокоен живот, докато се наслаждаваше на двете си любими занимания: слънчеви бани и плуване. Тя успя да компенсира тъжните дни от миналото си с щастливите, докато се наслаждаваше на всеки миг от новия си живот в убежището за кафяви мечки", съобщиха от парка, който е изграден от фондация "Четири лапи" и фондацията на Бриджит Бардо.