Смениха директора на областната полицейска дирекция в Пазарджик

https://www.24chasa.bg/region/article/9841700 www.24chasa.bg

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков старши комисар Петко Шотлеков е назначен за директор на ОДМВР-Пазарджик, съобщи говорителят на дирекцията Мирослав Стоянов.

Днес новият директор е бил представен пред ръководния състав на дирекцията от заместник министъра на вътрешните работи Емил Ганчев. На представянето е присъствал и наскоро назначения областен управител на Пазарджик Иван Васев, които е бивш служител на МВР.

Старши комисар Шотлеков е завършил Академията на МВР.

След дипломирането си през 2004 г. постъпва на работа в РУ-Панагюрище. Преминал е през редица изпълнителски и ръководни длъжности, като от 2014 г. до момента е бил началник на Районното управление в Панагюрище. За постигнати високи резултати и професионални успехи е награждаван многократно от ръководствата на вътрешното министерство и областната дирекция в Пазарджик.

Досегашният директор на областната полицейска дирекция в Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев е преназначен на друга ръководна длъжност в МВР.

Няма информация за мотивите, с които е освободен от длъжност досегашния ръководител на пазарджишката полицейска дирекция.