Напрежение край Видин, 10 км опашка на Дунав мост-2

https://www.24chasa.bg/region/article/9847776 www.24chasa.bg

Близо 10 километра е опашката от тирове преди Дунав мост-2 на изход от страната при Видин  днес, а средното време за изчакване е близо 10 часа или повече от един работен ден. Напрежението сред водачите се покачва заради дългото чакане и пререждане на изнервени шофьори.

"Това, което става е нещо страшно. Обявете навсякъде, за да види целият свят какво е във Видин. Огромна опашка, разправии между колегите, пререждат се, хващат се гуша за гуша. Проблемът е в лошата организация. Опашката се бави заради контролните органи на Дунав мост 2- въобще не работят. Лятото няколко колеги починаха от жегата на опашката", казаха за радио Видин шофьорите Илчо Георгиев и Борислав Маринов.

От ръководството на Дунав мост-2 обясниха, че вчера е имало технически проблем с кантарите в румънска страна, през които задължително преминават тировете при пресичането на границата, освен това трафикът на тежкотоварните автомобили се е увеличил с около 20% на годишна база, от началото на годината през съоръжението преминават по над 2000 камиона дневно или средно по повече от един на всяка минута. В момента работят всичките 5 коридора за товарни автомобили. Очаква се обстановката да се нормализира до края на работната седмица.

Полицейски екипи контролират опашката да не се натрупва на двулентовия околовръстен път на Видин, заради изграждането на магистралния път за Ботевград. Тировете се отклоняват към бившия ферибот.