Роднината, убил детето в Ковачевци, му избил 2 зъба, докато го задушавал

https://www.24chasa.bg/novini/article/9861381 www.24chasa.bg
Убийството станало в тази къща. СНИМКА: БИ ТИ ВИ

Мирослав Борисов се правел, че търси 7-годишната си братовчедка

2 зъба е избил на братовчедка си Мирослав Борисов, задържан за жестокото убийство на 7-годишното момиченце в с. Ковачевци, община Самоков. Жестокото престъпление стана в петък, а преди от МВР да го разкрият, младежът дори се правел, че търси детето.

Момиченцето се прибрало от училище минути преди 14 часа в петък. Играело си на двора. Майка му излязла с другите си две деца за няколко минути и когато се прибрала, видяла, че дъщеря ѝ я няма.

По това време тя вече била в съседната къща, където отскоро живеел нейният братовчед Мирослав. 15-годишният младеж я примамил в дома си. Там я натискал жестоко по врата и лицето. Натискът бил толкова силен, че Борисов избил предните 2 зъба на детето. Роднини на момиченцето смятат, че тя е била и изнасилена.

По неофициална информация действително има данни за следи от насилие в областта на интимните части на детото. По-скоро обаче става дума за блудство, а според разследващи е възможно това да се е случило след смъртта на детето.

След като то починало, Борисов го завил в одеяло. Вързал тялото през крачетата и го пъхнал под матрака на леглото в къщата си. За всеки случай дори сложил сакове отгоре, преди да затвори кревата.

Веднага след убийството той излязъл от къщата. По това време майката на момиченцето - Славка, вече почнала да го търси. Дори се обадила на бащата на детето - Янко. 

За минути над 300 души от самоковското село се включили в издирването. Сред тях бил дори Мирослав, който обикалял заедно с другите. Около 20 часа, след като проверили покрай реката, защото смятали, че детето е за гъби, роднините му подали сигнал в полицията.

Пристигнали криминалисти, които с помощта на следови кучета открили безжизненото телце на детето в къщата на братовчед му.

“От часове я търсим, не можем да я открием, а детето ми вътре”, каза в събота през сълзи бащата Янко и посочи къщата на Мирослав. И той, и Славка ридаеха, докато разказваха пред медиите колко добро е било убитото момиченце.

Роднините излязоха по улиците на Ковачевци и искаха доживотен затвор за Мирослав. Той е обвинен в убийство по особено мъчителен начин. Тъй като е под 16 години обаче, максималното наказание, което може да получи, е затвор до 10 години. Според майка му Велика Борисова той имал психични проблеми. Полицията и прокуратурата нямат такива данни, но е възложена експертиза. Във вторник държавното обвинение ще иска постоянен арест за момчето.