Заличиха листата на "Българско лято" за изборите в Пловдив област

https://www.24chasa.bg/region/article/9862652 www.24chasa.bg

17 РИК в Пловдив област е заличила кандидатската листа на ПП "Гражданска платформа Българско лято" за участие в извънредните парламентарни избори на 11 юли, съобщиха от нейното ръководство.

Това е станало след постъпило заявление на Александър Антонов Червенков. Той е пълномощник на представляващия партията Борил Климентов Соколов.

Зад тази политическа сила стои бизнесменът Васил Божков. Листата й за Пловдив област беше регистрирана на 2 юни, а три дни по-късно беше заличена.

Координаторът на ГЕРБ за Пловдивска област Георги Мараджиев е атакувал листата на Божков заради съмнителни имена в нея. Според представители на партията на Борисов, след като е оттеглена, втори път не може да се регистрира.

"Няма драма с листата на "Българско лято", заяви преди 24plovdiv.bg говорителят на 17 РИК Кристиян Гьошев, който е от квотата на "Има такъв народ". Според него пълномощникът на партията на Божков Александър Червенков в петък е подал заявление в районната избирателна комисия за оттегляне на целия списък. Вчера обаче (неделя) от "Българско лято" отново са внесли в 17 РИК същата листа.

"Предстои на заседание днес или утре да внесем предложение да бъде регистрирана", обясни Гьошев.