ГЕРБ регистрира листа без Ивелина Василева в Бургас

https://www.24chasa.bg/region/article/9863888 www.24chasa.bg
Ивелина Василева

Бившият екоминистър и експерт по околна среда Ивелина Василева за първи път не присъства в бургаската листа на ГЕРБ за предстоящите избори. Това се разбра при регистрацията й, внесена от областния председател на партия Димитър Бойчев в РИК.

Водач на листата отново е Любен Дилов, втори е бившият зам. министър на енергетиката Жечо Станков, трета е Деница Николова и четвърта ексдепутатката Галя Желязкова. Бойчев отново е пети. С изключение на остъствието на Василева от листата други изненади няма. За Дилов да е отново водач надделяло мнението в партията, че на изборите през април е реализирал много добър преференциален вот.

Според запознати Василева сама се оттеглила от участие в изборите с мотива, че иска да даде път на младите.

Трябва да има приемственост. Младите хора, които са толкова амбициозни и образовани, трябва да получат възможност да реализират своите идеи. Аз ще помагам, ще работим заедно и винаги ще отстоявам каузите, за които съм работила, потвърди Василева решението си да не се кандидатира за депутат.

И на тези избори ще говорим какво ще направим, а не срещу другите политически сили. Ние винаги сме били позитивни. Гражданите са наясно, че кампания не се прави за 30 дни преди изборите. Ние не сме спирали да работим всички тези години във всички области. Продължаваме напред, заяви Жечо Станков.