Задържаха двама при акция срещу дрогата в Пловдив, Русе и Хасково

https://www.24chasa.bg/region/article/9867957 www.24chasa.bg

Модерно оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита в рамките на проведена специализирана операция, съобщиха от МВР. 

Акциите са проведени  от служители на Главна дирекция "Национална полиция"  и техни колеги от областните дирекции в  Пловдив, Русе и Хасково под наблюдението на прокуратурата. Задържани са двама мъже за производство и разпространение на наркотици
Операцията, утвърдена от изпълняващия длъжността главен секретар на МВР гл. комисар Стоян Темелакиев, е проведена на 7 и 8 юни  в областите Пловдив, Русе и Хасково.

 В Русе е установено помещение за отглеждане на растения от рода на конопа, оборудвано с високотехнологично съоръжение. В момент на полагане на грижи за растенията е задържан 46-годишен мъж от Тополовград.

Иззети са  620 растения с височина над 150 см и везни. Процесуално-следствените действия продължили и в жилище в Русе, обитавано от мъжа, където са открити малко количество амфетамин на прах и марихуана.

На адреса му в Тополовград са установени и иззети половин килограм суха тревиста маса, реагирала на канабис при извършения полеви тест, както и везна. Там  е установен и 40-годишен местен жител, съпричастен към случая. От дома му е иззет още половин килограм канабис.

По случая е образувано досъдебно производство.

Мъжете са задържани, с прокурорско постановление са им повдигнати обвинения за отглеждане и разпространение на наркотици.

Работата по разследването продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Русе.