Задържан под стража е мъж, нанесъл побой на жена, държал я под ключ

https://www.24chasa.bg/novini/article/9874706 www.24chasa.bg
Наказателен кодекс Снимка: Прокуратура

Наложена е мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняем, нанесъл побой на жена и я лишил от свобода, съобщиха от Апелативна прокуратура - София. 

По данните от справката за съдимост е видно, че той е осъждан.

На 30.05.2021 г. в къща в района на с. Владо Тричков, Софийска област, 40-годишният Ф.В. нанесъл побой на жената, с която живеел на семейни начала. Мъжът я ударил с юмруци по лицето и с крака по тялото. Извивал й ръцете и я бил с метален уред за сушене на дрехи по главата. В продължение на няколко дни – до 03.06.2021 г., лишил пострадалата от свобода и възможността да й бъде оказана медицинска помощ. Заключил жената в къщата, отнемайки й мобилните телефони.

Вследствие на нанесените удари на пострадалата са счупени носни кости.

В хода на разследването е било установено, че Ф.В. системно упражнявал физическо и психическо насилие спрямо нея, принудително ограничавал личната й свобода и личните права.

Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем за причиняване на телесна повреда и противозаконно лишаване от свобода, извършено по начин, мъчителен за пострадалата, продължило повече от две денонощия. Престъпните деяния са били извършени от него в условията на домашно насилие.

По искане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Своге съдът е наложил на обвиняемия Ф.В. мярка за неотклонение „задържане под стража“.