Боян Чуков поведе новата коалиция „Български патриоти“ в Монтана

https://www.24chasa.bg/region/article/9875620 www.24chasa.bg

Боян Чуков – бивш дипломат, журналист и експерт по борба с тероризма е начело на листата на коалиция „Българските патриоти” за 12 МИР – Монтана. Представител е на гражданската квота на коалицията, в която влизат ВМРО, Воля и НФСБ.

Боян Чуков е бил още външнополитически съветник по националната сигурност в правителството на тройната коалиция 2008-2009 година. Има над 500 публикации на международни теми. Владее френски, испански, руски, гръцки и английски език. Магистър инженер по електронни комуникации. Офицер от външно разузунаване-Първо главно управление на Държавна сигурност и Националната разузнавателна служба към Президента на България.

“Българската икономика не работи добре,а Монтана трябва да се възползва от изключително стратегическото си място, през региона преминават два транспортни коридора номер 4 и номер 7. По инициативата „Три морета” предстои финансиране на регионални проекти с 1 милиард долара.”, каза Чуков. Изграждането на пътища е съпътствано от развитието на много други икономически дейности, които ще съживят този край. Остава проблема и сромите. ”Ако тази общност продължи да обеднява и не й се обръща внимание, тя ще е постоянен обект на манипулации. Третият акцент – са отношенията с Турция, „която в никакъв случай не се е отказала от неоосманистките си претенции. „Ние сме за добросъседски отношения с Турция, но не за сметка на българските национални интереси.”, заяви Боян Чуков.

Боян Чуков поведе новата коалиция „Български патриоти“ в Монтана

„Ще работим за газификация на туристическите центрове в региона” ,каза Софрони Захариев,областен председател на ВМРО в Монтана.