Проф.Костадин Ангелов: Модерно здравеопазване, безплатно саниране и АМ „Хемус" – развитието за Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/9881224 www.24chasa.bg

Даниел Панов представи листата за 4-ти МИР, с която ГЕРБ-СДС претендира за първа политическа сила в област Велико Търново

16-те кандидата на ГЕРБ-СДС са личности, доказали се в работата си, в кариерното си развитие и в приноса си за отделните общини в областта. С тези хора ние претендираме да бъдем първа политическа сила в областта, така както бяхме и на изборите през април. С тези думи областният координатор и кмет на Велико Търново Даниел Панов представи кандидатите и допълни, че темите, които са важни за обществения ред на обществото, днес са и фокус за партийната програма за следващия мандат.

„Най-важно за нас е достойното представяне и решенията, които имаме за най-важните проблеми – здравеопазването, преодоляването на пандемията и развитието на икономиката чрез местната власт, която познава проблемите на местните общности, каза още Панов.

Проф.Костадин Ангелов: Модерно здравеопазване, безплатно саниране и АМ „Хемус

Мотото на кампанията за 46-о Народно събрание е „Ред в хаоса“. Именно редът за изпълнение на обществените очаквания е водещ при избора на целите в програмата на ГЕРБ.

Проф.Костадин Ангелов: Модерно здравеопазване, безплатно саниране и АМ „Хемус

За водача на листата д-р Костадин Ангелов, за да се осъществят успешните политики, е важно хората да бъдат здрави. „Важно е ваксинационната кампания да набере отново темпото, което в момента е загубено“, заяви категорично проф. д-р Костадин Ангелов. От неговите думи стана ясно още, че кампанията буксува и дори е спряна, което неминуемо ще доведе до четвърта вълна на COVID-19 през есента.

Темите, които си поставят кандидатите на ГЕРБ-СДС и в тази кампания доказват последователността в правенето на политики за развитие на конкретните области и общини. Разгърнати са едни от най-успешните модели от управлението на ГЕРБ последното десетилетие като санирането на многофамилните жилища без доплащане от собствениците на имотите, разрешаване казусите във ВиК системите на населените места, за които има заложени средства за общините, както и за чистота на въздуха.

Довършването на магистрала „Хемус“, изграждането на нов южен вход на Старата столица и модерното логистично съоръжение за комбиниран транспорт в Горна Оряховица остават водещи за коалицията, която ще отстоява позициите, съобразени с интересите на жителите от цялата област.

Водачът на Великотърновска област проф. Костадин Ангелов заяви личната си ангажираност към областната болница „Д-р Стефан Черкезов“, която по негови думи трябва да стане модерна, по начина по който изглеждат големите университетски болници в София, както следва да изглеждат и десет големи болници в страната.

"Ще вложим много усилия да бъде обновена и Белодробната болница "Д-р Трейман", за да гарантираме на гражданите, че в нея ще могат да се лекуват както възрастни, така и деца с белодробни заболявания, защото в Северна България проблемите на пулмологията не са решени", каза проф. Ангелов.

В програмата на ГЕРБ е заложено още да  бъдат оборудвани над 30 мобилни лекарски екипа, на практика мобилни медицински центрове с възможности за телемедицина, които да достигнат до всяко едно населено място, където липсва лекар.

"Всеки един човек, във всяко едно населено място ще има възможност да бъде прегледан от хора, които са на много високо ниво в медцината, да се осъществят консултации с медицински центрове или лечебни заведения в отдалечени точки на страната. За тях ще се грижат университетските и областните болници. Те ще получат допълнително финансиране както за закупуване на необходимата техника и апаратура, така и за поддържането на тази дейност. Идеята ще се реализира съвместно с НСОРБ, а финансирането ще е от целеви средства от държавния бюджет. 30 млн.лв. е началният ресурс за закупуване на техниката и издръжка за 1 година", обясни проф. Ангелов. Парламентарни избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.