"Мис Рачков“ играе в Летния театър в Търново спектакли на МДТ

https://www.24chasa.bg/region/article/9885246 www.24chasa.bg
Полина Петкова е солистка в театъра
Полина Петкова е солистка в театъра

В две от най-гледаните и харесвани заглавия в афиша на великотърновския театър участва новоизбраната „Мис Рачков“ Полина Петкова. Красавицата, която спечели короната в края на първия телевизионен сезон на „Забраненото шоу на Рачков“, е солист в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново, похвалиха се от екипа. През юни тя ще участва в комедията „Госпожа Министершата” на Бранислав Нушич и в мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” от Дечо Таралежков по оригиналния текст на Добри Войников. С тях екипът на МДТ ще гостува в Летния театър в парк „Марно поле”, .

Полина Петкова е част от състава на великотърновския театър от 2016 г., участва във всички музикални постановки, но успешно се справя и като драматична актриса. Повече от 10 са нейните сценични превъплъщения в спектаклите на храма на Малпомена в старата столица. Сред тях са оперетите „Прилепът“ на Йохан Щраус-син, „Царицата на чардаша“, „Графиня Марица“, „Баядерка“ на Калман и „Българи от старо време“ по едноименната повест на Любен Каравелов, мюзикълите „Криворазбраната цивилизация“, „Вражалец“ и „Зех тъ, Радке! Зех тъ!", детското музикално заглавие „Патиланци“.
Изявите на театъра на откритата лятна сцена започват на 17 юни от 20 часа с комедийния спектакъл „Госпожа Министершата“. Популярната пиеса на Бранислав Нушич осмива деформирането на личността, достигнала министерското кресло. Режисьор на спектакъла е Димитър Шарков, сценографията е на Лидия Къркеланова, а пластиката – на Лилия Иванов. В комедията участват актьорите Стефка Златкова, Лиляна Иванова, Силвия Шекилова, Полина Петкова, Пенка Величкова, Детелин Кандев, Милен Иванов, Иван Митев, Георги Димитров.
На 24 юни от 20 часа великотърновските артисти ще представят в Летния театър мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“. Театърът в старата столица първи в България постави „Криворазбраната цивилизация” като мюзикъл, след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев. Спектакълът се приемат с огромна радост и бурни аплодисменти от публиката в цялата страна.  „Криворазбраната цивилизация“ е съвместна продукция на музикалния и драматичния отдел, а в него участват оркестърът, хорът и балетът на театъра. Ролята на Хаджи Коста изпълнява Виктор Терзийски, а като Злата на сцената ще излезе Валерия Пейчева. Полина Петкова се  се превъплъщава в образа на Анка, а Милен Иванов е Маргариди.