Доц. Костадин Ангелов във Варна: Строим четири нови детски болници

https://www.24chasa.bg/region/article/9886340 www.24chasa.bg

Една от новите четири детски болници, които ще бъдат построени в България, ще бъде именно във Варна. Това заяви днес във Варна бившия здравен министър и водач на листата на коалиция ГЕРБ СДС в града, доц.  Костадин Ангелов. 

 Той заяви, че в България трябва да бъде въведена нова система за профилактични прегледи а един от приоритетите в програмата за управление на ГЕРБ е и завършването системата „ХЕМС“. Ако това се случи Варна ще се сдобие с хеликоптерна площадка за осъществяването на спешната медицинска помощ в Северна България.

Около 30 млн от бюджета пък ще бъдат отделени за създаването на т.нар. болници на колела, чиято цел ще бъде да осигурят остъпно здравеопазване и в най-затънтените населени места без здравни грижи и специалисти. В същата посока се работи за създаването на мобилни дентални кабинети и аптеки. Ще финансираме допълнително двете големи болници във Варна, които ще подсигурат проекта с медицински специалисти, допълни той. Сред приоритетите в сектор здравеопазване за Варна е и изграждането на нова инфекциозна клиника в морския град.  

Доц. Костадин Ангелов във Варна: Строим четири нови детски болници

Кметът на Община Варна и областен координатор на ПП ГЕРБ – Варна Иван Портних представи официално листата на КП ГЕРБ – СДС с кандидати за народни представи в 3 МИР – Варна. Те са доказани имена от всички професионални сфери, една трета от тях са на възраст под 35 години. 

Иван Портних, посочи че се надява в бъдещото Народно събрание да има дебат по ключови проблеми и приоритети. Той бе категоричен, че народните представители на КП ГЕРБ – СДС от Варна ще отстояват подобряването на градската среда, изграждането на инфраструктурни проекти като АМ „Хемус“, АМ „Черно море“, втори мост над Варненското езеро и индустриална зона и разширяването на бул. „Цар Освободител“.

Портних допълни, че в приоритетите на КП ГЕРБ – СДС остават и ключовите каузи като образованието, здравеопазването и социалните политики. На 11 юли ще постигнем още по-убедителна победа. Категорично и с високо вдигната глава влизаме в поредната битка за доверието на хората, защото в последните години във всяка община и във всеки район наистина е направено много, каза още Портних.  .

Бившият спортен министър Красен Кралев, който е трети в листата, също поздрави варненския отбор –победител : „На държавата й трябват сигурност, стабилност и спокойствие, което само ние можем да дадем. Нито могат да ни бият на експертно ниво, нито като организация, благодаря ви за огромните усилия, които държат ГЕРБ на върха”